etusivu, otsikot, mökki, 2007, kesä 2007, 2008 , 2009

Suunnilleen tämä on tulevan mökkimme etusivu. Kuvat teki naantalilainen hyvä tuttu,  rakennusarkkitehti Pekka Soininen.
Poikkeuslupakäsittely Hämeenlinnassa kesti nelisen kuukautta. Rakennusluvan saimme elokuussa 2005.
 
Puita kaadettiin talvella 2004-2005 puolenhehtaarin tontilta kymmeniä. Mestarina tammelalainen mökkitalkkari Ilpo Mäki-Tulokas, miehineen.  
Tässä pikku kumpare 60-luvulla tehdyn saunamökin takana. Vanha puuvaja on kiinni naapurin, Torsti Tuominen, rajassa. Väritön on kostea talvimaisema.  
Tukkeja alapihalla.  
Ja risuja ylämökin pihalla niin paljon, että oli vaikeuksia saada varusmiespojan auto talvisuojaan. Risusavottatyöt osittain teetettiin yli kasikymppisillä. Fammu.  
Talvella 2006 kaadoin vielä kolme isohkoa haapaa rakennuspaikan viereltä. Naapurin viisas neuvo!  
Joitain metrejä lautojamme läheisellä sahalla, ehkä puolet tarpeesta. Sahurina Mika Vuoristo.  
Kevättä 2005. Savumerkkejä ilman sanomaa. Hannele.  
Ja Anniinan koira Emmi.
Ilman karsinogeenejä elämä voisi jatkua liian pitkään.
 
Vedettiin kesävesiputki rantasaunalle. Kaivon vesi on ikävän hiesuista. Ylämökillä on ollut kunnanvesi jo vuosia. Putki kaivetaan maahan ja varustetaan vastuksella, jospa joskus tulevalla mökillä on myös talvikäyttöä.  
Alkukesällä on kauniimpaa. Tällä paikalla vain hetken!  
Mitähän tekisi seuraavaksi... ei tainnut oppikirjasta muuta löytyä kuin ohjeet tämän pöydän tekemiseen.  
Ei ollut paikalla kuin yksi istumapaikka, ja sekin hätäili väärässä paikassa.  
Kaikki ei-kaljut ovat serkuksia. Ilari ja Hanna Paasivirta. Miki ja Joose Keskitalo. Karri ja Matleena.  
Anturalaatikoiden tekoonkin meni hurja metrimäärä lautaa.  
Naisen lihaksilla yli seitsemän tonnia pölisevää sementtiä ämpäreihin. Sano sitä sitten kesälomaksi! Hannele. Kasiykköstä ei sentään päästetty jättisäkkien kimppuun.  
Siirtelimme betonimyllyä anturan luota toiselle. Näin vältyimme ikävältä, raskaalta kärräämiseltä. Joihinkin muottilaatikoihin tein lisälaatikot päälle trimmaamaan korkeutta... ei tarvitse harkkoja sahailla. Timo piinattavana.  
Pieniä heittoja tuli linjoihin... mutta ei kaiketi Luonto montaa suoraa viiva tunnekaan. Siis tehdään talo pilareiden päälle, eikä sinne minne kuvat näyttävät.  
25 pilaria, plus kaksi varmuuden vuoksi piippujen kohdille. Jos niitä ei tehtäisikään kevythormeina, kuten piirustuksissa.  
Pilariharkkojen täyttöä. Pitkiä rautoja olisi voinut laittaa useampikin per pilari. Alemmat kymmenen pilaria ovat aika pitkiä rinteen vuoksi.  
http://www.valvomo.tv/ toimi rakennusvalvonnassa yhden iltapäivän. "Mikä kesä"... ei montaa lomapäivää, ettei oltu hikoilemassa Tammelan tontilla. "Ensimmäinen kaiken ottaa" ei toteutunut, kun harkkoja kannoimme.  
Soratäytöt jäivät tekemättä 2006. Forssan FAK-oppilaitoksen väki olisi tullut jo syyskuun alussa, jos työmaa olisi ollut heille valmis. Yksi kaivuri ei ehtinyt, kaksi Bobbari-urakoitsijaa laisti työmaan. Toinen kaivuriurakoitsija ei tullut, vaikka lupasi. Kolmas olisi tullut... mutta talvi tuli loka-marraskuun vaihteessa. Puutavara taitaa jo tummua pressujen alla.  
Sivu 2