etusivu,


2008-11-30

"Rahoituskriisin seurauksena Suomessa ja maailmalla vaaditaan entistä tiukempaa säännöstelyä, jolla halutaan puuttua markkinoiden ja rahoituslaitosten toimintaan. 

Tämä ei kuitenkaan ehkäise uusien tulevien kriisien syntyä, koska talouskriisien takaa paljastuu aina lopulta ahne ihmismieli. Uusia kriisin siemeniä kylvetään jo jossain maailmankolkossa."

Näin uskoo eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) tämän päivän Kauppalehdessä

+

Joulu lähestyy!
Firma Nettokeittiöt mainostaa:
POSSU UUTEEN KOTIIN

2008-11-26

Turun Sanomiin lähetin ilmoituksen:
VAPAANA
Ota jokapaikanhöylä töihin!
www.iki.fi/tapsan

Lähetin ilmoituksen osastoon "iloiset uutiset" ennen tekstiä, koko isompi ja halvempi, ja vielä olisi kauniimpi ilmoituskin.

Sieltä ne sitten soittivat. Ja ennenkuin ehtivät asiaansa kertoa, ehdotin: taisi ilmoitus päätyä väärälle kaistalle.
Rumaan osastoon sitten vaan, ja paljon kovemmalla hinnalla.

2008-11-22

Nukkumatti työkkärissä

+

Viime keskiviikkona Suomi express keskusteli mm. sosiaaliturvasta, Sata-komiteasta sen kehittäjästä/pohtijasta.
Kirjailija Jani Huttunen tuumi, että yhtenä erikoisuutena on esim. kannustaminen, "kun kannustetaan johtoa, jaetaan rahaa ja, kun kannustetaan köyhiä otetaan rahaa pois".

+

Soitin jälleen sovitusti työkkäriin torstaina. Kerroin tietysti joka viikkoisista työnhauistani, ja miten eräs työnanataja lopetti kiinnostuksensa minuun... kun eivät valtiolta saaneet riittävästi tukea. Olen nimittäin hiven epänormaalisti tuettu silmänpohjarappeutuman vuoksi; tarkkanäkö on jo hävinnyt vasemmasta silmästä.

Jo perjantaina sain virkailijalta ystävällisesti yhteydenoton, kun kyselin mitähän olisi työnantajan mahdollista saada tukea, jos vaikka saisin metsänraivaushommia. Mieleni terveydeksi, edes.
Kyllä ne virkailijat sydämelläänkin töitä tekevät, kun yrittävät auttaa asiakasta välttämään romahtamisen 23 euron peruspäivärahalle!

2008-11-19

Tänään olen surffaillut tuulimyllyjen maailmassa. Sellainen kun olisi mielenkiintoista pystyttää mökille peruslämpöjä tuottamaan.
Vihreät poliitikot ovat näistä pitkään olleet innostuneita. Taitaa heillä naiviutta riittää. Kallista ja epävarmaa energiaa. Mahtaneeko kukaan heistä poliitikoista elää tuulen tuomassa lämmössä.
Kasa roskapuupolttopuuta sisältää sentään melko varmaa energiaa, mutta eipä siitä juuri mitään makseta. Jos vaikka työtön yrittäisi elää risusavottapuita kasaamalla.

Hesari viime joulukuussa:
Sähköalan ammattilaisen tarina tuulimyllystään
ville.juutilainen/tuulimylly.pdf
"Kesämökin rannasta 300metrin päässä sijaitsevan Ryötysaaren
myllyn pitäisi tuottaavuodessa mökin kuluttama 5 000 kilowattituntia. Viime kuukausien tilastot ovat murheellista luettavaa: yksin voimalan
tietokonejärjestelmä syösähköä 17 kertaa enemmän kuin mitä mylly tuottaa. Hankkeeseen on kulunut kymmenisen tuhatta euroa.
Mylly ei tule koskaan maksamaan itseään takaisin. Miten näin pääsi käymään?"

2008-11-18

Omaishoitajina olemme olleet jo 28 vuotta. Tuki kunnilta on lähelle pilkantekoa. Mikähän onkaan kymppitonnien määrä, joka säästyy down-tytön elinaikana koti-/seinäntaka-hoidolla.
Ympärivuorokautisen hoidon nettokorvaus vajaa 10 euroa/vrk.

+

Eduskunnan sivuilta vain pongasin:

Määrärahan osoittaminen omaishoidon tuen korottamiseen

Eduskunnalle

Helsingissä 22 päivänä syyskuuta 2006

Mikko Alatalo /kesk
Minna Sirnö /vas
Mikko Kuoppa /vas

+

Hylätty, oli päätös.
Olipa laaja tuki meille omaishoitajille!!

2008-11-16

Ruotsissa on syntynyt kohua islamilaisten ohjelmassa, jossa kolme hunnutettua ohjelmantekijänaista tapasi ruotsalaisen miestoimittajan. Yksi naisista kätteli miestä, kaksi muuta kieltäytyivät koskemasta vieraaseen mieheen. Mutta mieshän kätteli väkisin ja kamerat kuvasivat salaa tästä syntyneen sanaharkan.
Maassa maan tavalla oli miestoimittajan ajatus, eikä vieraiden tapojen mukaan.
Nyt suomalaisella keskustelupalstalla: " kuningaskunnassa saa siis tervehtiä miten tykkää, mm borneossa yksi heimo tervehtii virtsaamalla toistensa päälle".


2008-11-13

Perussuomalaiset uskaltavat ajatella "ääneen".
http://www.halla-aho.com/scripta/monikulttuurisuus_ja_nainen.html

Vähän samantapaisia ajatuksia käy joskus omassakin nupissa, kun kuulen miten muslimit tulevat kristittyjen pitämiin kerhoihin ja häiriköivät... vaativat omaa ohjelmaa siksi aikaa, kun hartaushetki pidetään. Miten mahtaisi käydä kristityn muslimimaassa, jos vaatisi lapsilleen suomipyhäkouluja!

2008-11-12

Lietoon lähetin eräälle kauppapuutarhalle postia:
Olisin kiinnostunut tulemaan töihin moderniin työyhteisöönne. Olen kohtalaisessa kunnossa (56-vuotias) oleva yo-agrologi-monitoimimies. CV:ni sijaitsee osoitteessa: http://koti.mbnet.fi/tapsakoo/cv.htm
Ystävällisin terveisin Tapio Keskitalo... työvoimahallinto maksaa minusta "kipurahaa"!

+

Eilen työvoimaministeri totesi, että vielä kuukausi sitten oli työvoimasta pula.
Kun nyt on niin paljon lomautuksia ja ulosheittoja. VIHREÄ HYMYVIRNISTYS ÄRSYTTÄÄ. Cronberg.

2008-11-7

Conan markkinoi jälleen Suomea ja Lordia.
Joku keskusteli aiheesta:
"Innostuneesta kiljunnasta päätellen yleisö piti kuulemastaan"

Mitä tuosta nyt voi muka päätellä, yhtä hyvin ovat voineet olla kauhuissaan. Missä tahansa on lauma Amerikkalaisia koolla, he kiljuvat kuin olisivat nopeasti uppoavassa laivassa tai maahansyöksyvässä lentokoneessa..

2008-11-3

Niin ensi vuonna kesäkuussa on EU-parlamentaarikkojen vaali. Mitähän ovat siellä tehneet edustajamme... onko joku perillä noiden tekemisistä.
Tuli mieleen, kun osuin seikkailemaan J P Roosin sivuilla. Hän kirjoitti helmikuussa 2007:

Satuin juuri tänään lukemaan - kiitos Lasse Lehtisen kollegan Esko Seppäsen, joka toisin kuin Lehtinen pyrkii myös informoimaan EU-parlamentin toiminnasta - tilastoja Lehtisen toiminnasta. Niitä voi kutsua todelliseksi nollatulokseksi:
Läsnäolo täysistunnoissa  85% (kaikkein alhaisin)
Puheenvuorot täysistunnoissa   15 (vain Väyrynen puhuu vähemmän)
Mietinnöt   0
Lausunnot 0 
Kysymykset 2
Päätöslauselmat  0 
Eli Lehtinen on johdonmukaisesti suomalaisen parlamenttiryhmän laiskin! Mutta oikeita asioita (kuten palveludirektiivi ja Nato) hän toki osaa kannattaa! Kyllä hän varmaan jatkopaikan saa ...

+

Töitä kyselin Naantalin Fortumilta, jossa olin tekemässä vuorotteluvapaan sijaisuutta vuosituhannen vaihteessa.
Ystävällisesti vastasivat heti!


2008-11-1

Hiljaista on MOLlin sivuilla. Ei löydy edes yhtä paikkaa, johon lähettäisi työhakemuksen. Enkä taidakkaan jaksaa joka viikko hakea hakuammuntana töitä firmoista, joissa ei ole edes ilmoitettu väkeä haettavan.

+

Hesarin verkkosivuilta löytyi mielenkiintoisia keskustelujen ajatuksia, "työttömien holhous lisääntynyt". Puhutaan esim. kannattavasta koulutusbisneksestä, johon häviää kaksi miljardia veroeuroa vuodessa.
Noissahan olen itsekin ollut mukana kolmisen kertaa, ja työllistyminen on ollut tosiheikkoa. Ja opetus turhauttavaa ajantappoa. Tosin Turun Sanomat tänään toteaa Turun ammatti-instituutin olevan maan kärkeä työllistymisprosenteissa. Toisenlaisissa ajatuksissa istuimme em. oppilaitoksen tunneilla nelisen vuotta sitten. Ala-arvoista.
Eipä ole suurta järkeä tälläkään hetkellä, että joku akateemisesti koulutettu höylää puupalikoita joillain puuseppäkurssilla pohjalaisen oppilaitoksen tiloissa Naantalissa.

+

Kaksi Nordean viisasta miestä sentään tuumivat Ajan olevan erikoista, kun voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan. Pankkikriisistä oli tarinaa.


2008-10-28

Vaalit menivät. Suomen Kuvalehden kannessa oli kuva Goljat ja Daavid: keskustan Mari Kiviniemen vaalibudjetti 26 kertaa suurempi kuin vasemmistoliiton Tero Ponton. teron blogi
Tsemppiä toivotin lauantaina Savitaipaleen Taistelijalle!

Tero pääsi valtuustoon, kymmeniin vuosiin ensimmäinen rohkea Vassari. Kiviniemen Pääsyä en ole edes tarkistanut.
Itse en äänestänyt kumpaakaan em. puoluetta.


2008-10-25

Viime lauantaina kävin Rymättylässä Neurocityn autioitunutta pihapiiriä katsomassa. Matkassa oma tyttö Matleena, Matti Jokiniemi ja Petteri Pulkki. Treffasimme myös linturetkiemme opasta Lintu-Heikkiä, kahviteltiin heidän mökillään.
Vuosi sitten kesällä olimme vielä kaikki noissa maalaismaisemissa monipuolisia arkipäiviä viettämässä. Vähän taloudellisten vaikeuksien sävyttämiä.
Vähän kuin iso perhe.

+

Huomenna tämän vuoden kuudes työpäivä. Viides oli tammikuussa. Äänten laskussa menee iltapäivästä iltaan; mukavaa vaihtelua hyvässä seurassa.


2008-10-23

Taas Turun Sanomien yleisönosastolla joku ihmetteli miten joku voi olla pitkiä aikoja työttömänä. Hän oli saanut uuden työpaikan melko nopeasti, kunhan ei nirsoillut töitä valkkaen.
Oksettaa tuollaisen mielipiteet, kun itse olen lähettänyt 17 vuoden aikana toistatuhatta hakemusta, yhteydenottoa. Ennätys 1000 kappaletta yhdellä kertaa. Ja nytkin kahden viikon aikana olen lähestynyt kuutta työnantajaa, joista vain yksi oli ilmoittanut avoimesta työpaikasta. Ystävälliset vastaukset sain Peltolan hoitokodilta ja Vaisaaren palvelukodilta. Ja Raina-säätiön kanssa vaihdoin enemmänkin postia... olivat työhistoriani perusteella kiinnostuneita, mutta saavat enemmän tukea yhteiskunnalta  pitkäaikaistyöttömistä. Minähän en ole elämässäni töitä ilman ollutkaan kuin kymmenisen vuotta, yhteensä.

+

Ministeri Hyssälän mielestä pitäisi maksaa palkkio heille, jotka ottavat töitä vastaa.
Terveissii vain Lietoon! Näppäin F13, eli keskarin kuva.

+

Rannikkoseutu -lehdestä vastattiin äsken, ettei enää ehdi ilmoitus huomiseen lehteen:

Tarjoa töitä äänestäjälle!
VAIHDAN ÄÄNEN
TYÖPAIKKAAN

www.iki.fi/tapsan

 
2008-10-19

Front Page kaatui koneeltani, enkä löytänyt enää vanhaa asennuslevyä. Nyt sitten kokeilen ohjelmaa-NVU, ilmainen.
 
2008-10-14

Työnverotuksesta kirjoittaa Veronmaksajain Keskusliiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja. Pienimpänä tuloryhmänä hän käyttää noin 1800 euroa kuukaudessa tienaavia. "Myyjät, siivoojat, päiväkotiavustajat, perhepäivähoitajat"... tilastokeskuksen mukaan?!

En ole vielä itse tuollaista tulotasoa saavuttanut, vaikka olen lähes koko ikäni ollut miesvaltaisten alojen pätkätöissä. Konkurssien taikka töiden loppumisen pätkittämissä.
Ja tuossa näkyvät maksavan esim. huonekalufirma varasto/automiehelle 1400 euroa, henkilökohtaiselle avustajalle 1500 euroa.
Tuskinpa monikaan tehtaiden linjastoilla ahertavat saavat tuota 1800 euroa.

"Tuntuu siltä, että kun köyhällä on niin paljon ongelmia, muista ihmisistä ei saisi puhuakaan", tuumii Kurjenoja.

 

 
2008-10-9

Eilisessä Turun Sanomissa esiteltiin uusia renkaita F1:iin. Olivat laittaneet vihreät raidat kulutuspintaan. Tosi ekologista. Kyllä nyt Räikkösten hiilireppu kevenee. Nuoret kuskit "ovat innolla mukana maapallon pelastamistalkoissa".

Kyllä mummojen ekoteot kalpenevat... hehän pystyvät vain minimaalisesti pienentämään ekologista jalanjälkeään, kun vaihtavat hehkulampun vähäenergiseen.

Jospa Räikkönen & Kumppanit tulevat vielä jonain päivänä kimppakyydillä F1-maaliin.

+

Viime viikolla lähetin viisi avointa työhakemusta Neurocity-tyyppisiin paikkoihin turunseudulla. Kahdesta tuli vastaus kiittäen kiinnostuksesta heitä kohtaan, mutta lähihoitajan koulutusta kaipasivat. Eipä kaivanneet Rymättylässä, vaikka hoivissani saattoi olla toisinaan jopa viisi monipuolista asiakasta.

+

Kuntoillut olen pyöräilemällä. Raision lenkkiä. Kahvilla käynyt äidillä Keonpellossa, taikka Ekotorilla.

 


2008-10-7

Jospa tätä taas kokeilisi. Varovaisemmin kuin vuosituhannen vaihteessa, jolloin pari ystävää muuttuivat epäystäviksi... kun menin "viikon funtsi":ssa mainitsemaan epäilyni erään turkulaisen osuuskunnan konkurssin syistä.

Uhkailivat käräjillä totuuden puhujaa. Olivat hyvin agressiivisia, vaikka puhelimessa olisi ollut kuka tahansa perheemme jäsenistä.

+

Nyt elän siis jälleen työttömyyden kurimuksessa. Työnantajan mentyä konkurssiin.

Työvoimatoimisto on melko voimaton... olenko 17 vuoden aikana saanut kolme kertaa muutaman kuukauden työpaikan. Itse olen hankkinut seitsemän työnpätkää elämääni.

Päivärahan loppumisen, karenssilla uhkailuja tuli tänä syksynäkin kahdelta työvoimaneuvojalta samalla kuulla. Ja jälleen on myös kehoitettu hakemaan työtä, johon vaaditaan kuorma-autokortti.

+

Ammatilliseen kuntoutukseen pistin hakupaperit Veritakselle. Perusteena heikkenevästä näkökyvystä annettu B1 todistus, tosin mahtaneeko tuo riittää. B2:lla taitaisi onnistua.

 

2008-01-25  

Eilen olin sovitusti, so vitusti, soittamassa työkkäriin. Jono keskuksessa. ”Odottaminen maksaa.” Niinpä suljin puhelimen ja yritin päästä lävitse oman neuvojan kännykkään. ”Odottaminen maksaa.”

Miten köyhät työttömät voivat maksaa työkkärin kuluja. Menin siis paikan päälle, koska naapurikaupungissa joka tapauksessa käyn vanhaa äitiä morjenstamassa.

Omalle en päässyt, mutta jollekin kuitenkin. Mies.

Heitti näytölle monta avointa paikkaa, jotka tulevat esiin tiedoillani. Vaikka, kyllähän minä itsekin lähes päivittäin käyn Mollin sivuilla.

Kerroin vältteleväni huoltomies-duuneja, koska stereonäkökykyni on heikko vasemman silmän tarkkanäön kadottua pari vuotta sitten. Kerroin, että kuorma-autokorttinikin otettiin tuosta syystä pois.

Kaksi paikkaa tuo mies sieltä printtasi mukaani. Lisäksi antoi nivaskan lappuja, joihin kirjoitan aina pätkätyöni päivämäärät ja tunnit.

Kotona katsoin miesneuvojan printtejä. Toisessa oli lause: kuorma-auton ajokortti on välttämätön.  

Se siitä täsmä-avusta!

 

2008-01-22  

Jääholvilla olin heittelemässä runsaan rekallisen jäätyneitä sian puolikkaita. Hikoilu oli aivan valtaisaa, kun kylmävaraston kylmyyden takia päällä oli turkishaalarit. Nestepulan takia olin alkuun hivenen heikoilla. Täytyi ottaa pipo pois päästä, jotta liiat höyryt saivat tupsahdella taivaalla.  

Paikka oli naapurissa asuvan papan harrastus, jonka hän oli joskus kolmisenkymmentä vuotta sitten rakentanut. Vakkarityöntekijöitä taisi olla vain yksi. Kaikkiaan meitä oli neljä jeppeä tavaraa siirtelemässä. Yksi oli jo eläkkeellä elävä, mutta ei ollut vielä osannut laiskistua kotiin.  

Tuo eläkeläinen lopuksi pyysi Nokkaa kertomaan, mitä Varamiespalvelu velkoo minusta per tunti. Itse ehdotin, että kun kympin edestä töitä teen, saa V-mies toisen kympin. ”Ei riitä”, sanoi turkulainen mies. Sanoin Kympille, ettet sinä sellaista saa kertoa!  

+  

Kuntoilusta ei sinänsä paha mieli jää. Orjuudesta kylläkin. Ja miten joku voisi elää tällaisella parilla pienellä työrupeamalla viikossa. Pidä siinä sitten autoa pihalla starttivalmiina.

Persnettoa koko elämä. Ampukaa 200 pianistia Hesasta!!!  

+  

Työvoimapoliittinen niskalaukaus olisi ainoa mikä suomalaista tämän päivän työtöntä voisi auttaa!

 

2008-01-17

Lomautettuna marraskuun lopulta. Syynä taloudelliset vaikeudet… jotka kyllä sietävät kolmen johtajan palkanmaksun. Kaksi halvinta työntekijää pois, talonmies ja toimistosihteeri/keskus.

Työkkäri alkoi heti aktiiviset toimet: haku yhteen huoltomiesfirmaan, ja seuraava yhteydenotto toimistoon tammikuun lopulla.

+

Itse olen jo kesällä ilmoittautunut Varamiespalvelun listoille. Nyt sen aktivoin loppuvuodesta… ja tarjottiin päivän ja viikon keikkoja. Metallifirmaan, muovifirmaan. Enpä viitsinyt vielä joulukuussa itse aktivoitua.

Nyt tammikuussa olen jo ollut päivän purkamassa kontteja Maustefirmassa ja Jätevedenlaitoksella olin lapioimassa kansalaisten jätöksiä kolme päivää. Kikkareet olivat muovisia nappuloita, jotka kasvattavat bakteerien kiinnittymispinta-alan moninkertaiseksi. Ne olivat tulvineet väärään altaaseen. Eli ehkäpä sitä itseänsä oli vain 10 prosenttia mukana, maustamassa päiviämme.  

Työkaverina noilla keikoilla oli Valtteri, 40-vee. Oikea kertomus hyvinvointivaltiostamme nettotuloinaan 380 euroa kuussa pienintä Kelan työttömyyspäivärahaa.  

+  

Tänään kävin työhaastattelussa muovisessa Firmassa, Varamiespalvelun keikka, joka ei kuitenkaan tärpännyt. Eivät katsoneet voivansa minua ryhtyä kiusaamaan raskailla muottitöillä. Ikärasismia ei ollut, mutta kokoni ja tottumattomuus jatkuvaan fyysiseen työhön. Haastattelija oli kenties ikäiseni talouspäällikkö. Olivat ottaneet kaksi vuotta sitten 62-vuotiaan noihin töihin, ja hänellä ovat niskat loppumisen rajoilla!